Even voorstellen

 Mag ik mij even voorstellen?

Mijn naam is  Hilda Pruiksma, ben getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen, die allen uitwonend zijn.

De afgelopen 40 jaar heb ik mij bezig gehouden met het verlenen van zorg aan mensen met verschillende vormen van dementie. Dit deed ik in een verpleeghuis. Ik heb van dichtbij meegemaakt wat voor invloed deze aandoening  op de partner en verdere familie heeft! Vaak is er al heel wat aan voorafgegaan voordat deze mensen in een verpleeghuis worden opgenomen.

Om het welzijn van de demente medemens te ondersteunen heb ik een tijd op een Dagbesteding gewerkt. Tevens heb ik de opleiding gedaan voor dagbestedingscoach. Dit werk  geeft mij veel voldoening . Ook heb ik cursussen gedaan in het verlenen van belevingsgerichte zorg voor deze doelgroep. Mijn uitgangspunt is om liefdevol en respectvol met deze mensen om te gaan.

Daarom heb ik besloten om een dagbesteding voor mijzelf te beginnen. In de eerste plaats kan ik mensen helpen om de dag op een aangename manier door te komen en passende activiteiten aan te bieden. Op deze manier hoop ik dat deze dementerende medemensen zo het gevoel krijgen dat ze toch nog iets weten en kunnen en dat is in deze levensfase erg belangrijk. In de tweede plaats heeft de partner of mantelzorger de gelegenheid om de batterij weer even op te laden. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Na 35 jaar voor  een instelling te hebben gewerkt vind ik het een bijzondere uitdaging dit grote avontuur van een eigen Dagbesteding aan te gaan. Ik verheug me erop de gasten elke keer weer een fijne dag te bezorgen!